Felicity Jones si v životopise zahrá sudkyňu Najvyššieho súdu USA, Ruth Bader Ginsburg

22.7.2017|Ivet Kollárová|
Felicity Jones si v životopise zahrá sudkyňu Najvyššieho súdu USA, Ruth Bader Ginsburg

Film s názvom On the Basis of Sex bude v spolupráci so štúdiami Focus Features režírovať Mimi Leder. Príbeh sa zameria na Ruth Bader Ginsburg a jej boj za rovnoprávnosť a kariéru právničky, ktorá začala na Harvarde a právnickej škole v Columbii a viedla až do Washingtonu.

Hlavnú úlohu Ginsburg si zahrá Felicity Jones, ktorá nahradí Natalie Portman, ktorá mala pôvodne vo filme hrať. Scenár k filmu napísal Daniel Stiepleman a objavil sa aj na zozname nesfilmovaných scenárov Black List 2014.

Felicity Jones sa do povedomia zapísala svojím doposiaľ najlepším hereckým výkonom vo filme Teória všetkého, za ktorý získala nomináciu na Oscara. Naposledy sa objavila v indie filme A Monster Calls o chlapcovi s neuveriteľnou predstavivosťou, ktorá mu pomáha vysporiadať sa so zákernou chorobou jeho matky. Adaptácii knihy od spisovateľa Dana Browna, Inferno po boku Toma Hanksa, či Rogue One: A Star Wars Story ako prvom filme z novej série, ktorých dej predchádza udalosti originál filmovej série Star Wars.

Okrem toho by si Felicity mala hlavnú úlohu zahraj aj v novej adaptácii slávneho baletu od ruského skladateľa Piotra Ilyicha Tchajkovskeho, Labutie jazero. Režisérom snímky by mal byť Luca Guadagnino, o scenár sa postará Kristina Lauren Anderson. Film by mal nasledovať originál príbeh baletu, no o balet sa jednať nebude. 

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články